Стільці, про які мріють всі: «Бонн» і «Бонн-2»

Бонн 

 

   Компанія Ywood виробляє близько 20 різновидів стільців, але лідером продажів наполегливо залишаються дві моделі - «Бонн» і «Бонн-2». Їх купують люди різного віку і соціального статусу. Купують для закладів - кафе, ресторанів, бістро. Вони розлітаються по різних куточках України. Але чому саме вони? Ми захотіли розібратися в цьому феномені й ось що у нас вийшло. 

Погляньмо ближче

   «Бонн» і «Бонн-2» - фактично стільці-близнюки, що відрізняються тільки формою спинки. У першого вона порожня в нижній частині, а у другого - повністю глуха. Інші ж характеристики ідентичні:

 

     Бонн    

 

  1. Стиль на стику неокласицизму і скандинавського мінімалізму. Елегантний силует без зайвих деталей.
  2. Міцна дерев'яна основа, здатна витримати значну вагу. Каркас виготовляється з твердих порід деревини: дуб, бук, ясен.
  3. Матеріал спинки і сидіння - фанера, що дозволяє знизити його вагу і вартість.
  4. Помірно м'які сидіння і спинка виявляються напрочуд зручними. Стільці по зручності нічим не поступаються кріслам - в них легко можна провести кілька годин, не відчувши втоми.
  5. Особлива конструкція ніжок робить вироби чи не найбільш стійкими серед всіх моделей і здатними витримати навіть стрибки дітей.
  6. Спинка невисока і напівкругла, тому стілець добре поєднується зі столом будь-якої форми (круглі, квадратні, прямокутні) і не краде вільний простір.

 

Бонн 2 

 

   Уже на цьому етапі стає зрозумілим, що ці стільці закривають більшу частину вимог покупців до подібних меблів - сучасно виглядають, легкі, практичні і зручні для тривалого сидіння. Ось чому їх купують додому. Але заклади? У них же трохи інші критерії вибору.

 

Краще рішення для закладів

   Звичайно, перераховані параметри важливі і для покупців, мета яких - вибрати стільці для свого закладу. Але однієї лише зручності їм недостатньо, адже в ресторанах і кав’ярнях крім цього, забезпечують гостя  ще й красотою у всіх сенсах, домагаючись стилістичної єдності всіх без винятку елементів дизайну. І стільці «Бонн» і «Бонн-2» - ідеальний інструмент для подібних завдань, адже можливість їх кастомізації доведена до максимуму. Під час замовлення клієнт може самостійно регулювати ряд опцій:

  • варіант спинки – суцільна чи ні;
  • тип і колір матеріалу - велюр, жакард, шеніл, замша, рогожка;
  • покриття для каркаса - на вибір пропонуються бейц, лак, масло-віск, емалі по дереву в широкій колірній гамі.

Він фактично стає співавтором і може зробити стільці на 100% відповідними концепції закладу.

 

  

 

 

Проілюструємо важливість кастомізації на прикладі

   Уявімо, що заклад збирається використовувати антикварні або відреставровані столи, які купувалися окремо від стільців. Якщо не підібрати доречні стільці, концепція розвалиться. Використовувати антикварні стільці в закладі - не найкраща з ідей. Вони вже досить тендітні, а клієнти бувають різної комплекції. Та й над ергономічністю меблів кілька століть назад не дуже замислювалися, а сидіти на стільці з ідеально прямою спинкою - сумнівне задоволення.

   Рішення - шукати сучасні стільці, але з можливістю максимальної кастомізації. Якщо каркаси сучасних стільців пофарбувати в той же колір, що і ніжки таких антикварних столів, вийде та стилістична вісь, що дозволить об'єднати предмети з абсолютно різних історій. Експериментувати з матеріалом оббивки теж можна по-різному. Якщо зробити оббивку контрастною, можна відвернути увагу від різних за стилем предметів меблів, і відповідно розставити акценти.

   І все це дозволяють зробити стільці «Бонн» і «Бонн-2» без будь-яких компромісів з частини надійності, міцності або зручності. І, як будь-які дерев'яні меблі, вони є довготривалою інвестицією - такі предмети можна багаторазово реставрувати, повертаючи їх зовнішній вигляд до ідеалу або змінюючи на догоду новій концепції ресторану.

Підписуйся