"Масив деревини", що ж це таке?

 

 

Купуючи собі дерев'яні меблі, ми хочемо розуміти, що ж ми отримуємо:

  • на скільки вона якісна;
  • чи екологічно безпечна;
  • як довго нам послужить.

Але іноді, відвідуючи магазин, або звертаючись на сайт, ми отримуємо не зовсім зрозумілу інформацію «виготовлено з масиву деревини». Що ж це таке? Спробуємо в цьому розібратися.
«Масив» дуба, бука, ясена або іншого дерева - це 100% природна сировина для виготовлення товарів. Але є деякі особливості. Як ми знаємо, хороший матеріал із деревини зустрічається рідко, він має дефекти, повітряні порожнини, що знижує його якість. Тому ми розглянемо два види масиву: цілісний і клеєний, а також зупинимося на такому понятті, як ламель. Цією інформацією Ви може користуватися при виборі столів, стільців та інших виробів, для економії вашого бюджету і визначення збалансованого співвідношення «ціна-якість».

Цілісний масив

     Меблі виготовляються з цілого стовбура ясена, дуба, бука або іншого дерева. Ці вироби вважаються вишуканими і найбільш дорогими, їх елітність залежить від структури дерева, яке використовується у виробництві. Будь-які вкраплення, наявність сучків і повітряних бульбашок, істотно знецінюють меблі і зменшують час її використання.
Ясна річ, такі цільні елементи зустрічаються не часто, ціна виробів з них не виправдано завищена і доступна обмеженому колу споживачів. До недоліків виготовлення з даного масиву є сушка сировини: вона може розтріскуватися. Також готові вироби більш чутливі до вологості повітря: при підвищеній - волога вбирається, при пониженій - вироби пересихають.
З цієї причини, дуже популярні зараз дерев'яні меблі з іншої сировини, щита.

Клеєний масив

Під час переробки деревини, випилювання цілісних частин і видалення дефектів, утворюється багато коротких елементів, які не викидаються, зрощуються в довжину (зрощений щит), і використовуються в меблевій промисловості. Цілісні елементи, отримані на попередньому етапі обробки називаються ламелями, які склеюються між собою на "гладку фугу" і утворюють надалі цільноламельний щит. Його і називають меблевим, або клеєним масивом деревини. З цієї сировини виготовляються меблі, які на багато довговічніші виробів з ДСП та МДФ, але значно дешевші товарів з цілісного масиву. Міцність і стабільність клеєного маcиву не поступається цілісному, а в більшості випадків і перевершує його за технічними параметрами.

Наша фабрика «Ywood», дотримуючись усіх правил виготовлення щита, виробляє його з цілісних ламелей, не з'єднуючи їх в довжину. Тому стільниці, корпусні меблі, ліжка, ніжки стільців і столів виготовляються тільки з цільноламельного масиву, без зрощування, що підвищує їх якість і міцність.

Компанія «Ywood» застосовує високоякісні водно-дисперсійні клеї європейських виробників, клас водостійкості D-3 і D-4. Клеї екологічно чисті, мають міжнародний сертифікат якості.

Підсумок

Узагальнюючи матеріал, можна сказати, що масив деревини є лідером по міцності і екологічності серед натуральної сировини, і незамінний в меблевому виробництві. А який він, клеєний або цілісний, вибираєте Ви, враховуючи свої бажання і можливості.

Вироби з дерева - «живі», незалежно від того, з якої сировини вони виготовлені. Як і всі живі організми, їм притаманне дихання. І їм також потрібні такі ж умови для існування, як і всьому живому: оптимальний температурний режим і стабільна вологість. Купіть меблі від компанії Ywood з масиву деревини  та створіть відповідний мікроклімат, і вони будуть служити Вам дуже довго.

Підписуйся