Яку вибрати тканину для оббивки м'яких меблів

Тканика для м'яких меблів 

 

   Придбання стільців і крісел - важливий і відповідальний процес, так як робиться це не часто. При цьому ми сподіваємося, що вони прослужать нам і нашим рідним  десятки років, впишуться в готовий інтер'єр, або створять затишок в новому приміщенні. 

   Вибираючи меблі, ми звертаємо увагу на кілька деталей:

  • матеріал і якість каркасу, особливості його виготовлення (це багато в чому залежить час використання стільців);
  • дизайн і покриття дерев'яних деталей виробу (підбираючи під свій інтер'єр);
  • на тип і колір оббивки м'яких деталей.

   Всі аспекти вибору важливі, але ми зосередимося на матеріалі, який використовує наша компанія для оббивки меблів.

  Меблева фабрика «Ywood» виготовляє  каркаси стільців з дуба, бука, ясена, а потім наші майстри і майстрині обшивають їх тканиною, перетворюючи в м'які стільці, або вироби з м'якими сидіннями. 

  

Види тканин, що використовуються нашою фабрикою «Ywood» для оббивки сидінь і м'яких стільців

 Властивості тканин для обтягування меблів, тривалість експлуатації та їх зовнішній вигляд залежать від:

  • її щільності;
  • сировини, з якої виготовлений матеріал;
  • переплетення волокон і способи їх обробки;
  • технології виробництва.

У своєму виробництві ми використовуємо кілька видів тканин від відомих європейських виробників - Arteks, Top Textile, Fabric Lab, Eden, Exim Textile, Apparel.

 

Велюр

   Це тканина, яка має м'яку і ворсисту структуру, схожу на оксамит. Велюр виготовляється з синтетичної, натуральної або штучної сировини. У меблевому виробництві використовують всі види велюру з коротким гладким ворсом, але найчастіше штучний. Ця тканина добре пропускає повітря, довго зберігає свій первісний вигляд і не деформується, легко очищається. З м'якими стільцями, покритими велюром, Ваше приміщення буде виглядати розкішно.  

 

Жакард

Меблі, що оббиті тканиною з жакардовим плетінням, прослужать вам дуже довго, не вигорять на сонці, підійдуть для експлуатації навіть людям, які мають алергію. Ця тканина може бути як натуральною, так і синтетичною або змішаною, таке плетіння забезпечує підвищену міцність, вироби не мнуться, та легкі в догляді. Жакард ідеально підходить для будь-якого приміщення, включаючи ресторани, готелі та офіси. Європейські виробники надають широкий асортимент візерунків і кольорів, що дає можливість вибрати ідеальний варіант для будь-якого інтер'єру. Для догляду достатньо сухої чистки.

Також в нашому виробництві використовується шиніл, тканину з більш складним жакардовим плетінням.

 

Рогожка

   Меблева промисловість використовує в основному змішану тканину з натуральних і штучних волокон, переплетену в шаховому порядку. Вона дуже міцна, добре пропускає повітря, зносостійка, гіпоалергенна. Рогожка не вимагає особливого догляду, достатньо сухої чистки. Недоліком цієї тканини є те, що вихованцям не дозволяється на ній заточувати кігті.

 

Замша

Замша - це одне з вигідних рішень для стільців. Вона буває:

  • натуральною: зі шкіри тварин;
  • штучною: з натуральних волокон або мікрофібри, поліестеру.

Тканина довговічна, роками зберігає прекрасний зовнішній вигляд, не вибаглива в догляді. Ціна виробів з натуральної замші вище середньої, зі штучної ж - доступна всім. Але вона також не «подружиться» з вашою кішкою.

 

Що краще для вашої продукції: тканина або шкіра?

Точно відповісти на це питання ніхто не може: все залежить від вашого смаку, можливостей, а також від дизайну приміщення, умов експлуатації і багатьох інших факторів. 

Натуральна шкіра вважається ідеальним покриттям м'яких меблів, але дорогою, не практичною, якщо у вас є домашні тварини, або потік клієнтів в ресторані та барі дуже великий.  

Тканина має відмінні захисні властивості від забруднення, ідеальна в догляді, довговічна у використанні, зручна для відпочинку, проводить повітря всередину виробу, вироби з нею набагато дешевші, ніж зі шкіри. 

     

Яка ідеальна тканина для м'яких меблів?

При виборі меблів з м'якими елементами фахівці рекомендують звернути увагу на деякі особливості, які ми розглянемо зараз. 

  • Чи доречні обрані стільці або крісла в такому дизайні приміщення: навряд чи вишукані велюрові тканини впишуться в стиль кантрі.
  • Матеріал оббивки повинен відповідати призначенню меблів: якщо у вас в будинку є кошеня, тканини повинні бути міцними, практичними у використанні.
  • Як часто готові міняти оббивку меблів: якщо ви любитель «погратися» з інтер'єром, то підійдуть легкі тканини, а любителі «стабільності» можуть підібрати меблі з щільною тканиною, наприклад жакард або екошкіра, яка буде служити Вам десятиліттями. 
  • Ще одна особливість при виборі тканини - освітлення приміщення, де вони будуть розташовуватися: якщо потрапляють прямі сонячні промені, потрібно підібрати матеріал, стійкий до ультрафіолету. 
  • Ваше здоров'я і здоров'я вашої родини - ще один критерій вибору тканин: він не повинен мати в своєму складі алергічних речовин і впливати на самопочуття рідних.
  • Швидкий і якісний догляд за м'якою частиною інтер'єру, економія часу, також відіграє визначальну роль. Синтетичні тканини ідеальні: час і гроші витрачаються мінімально, до вологи вони інертні, іноді для очищення достатньо одного пилососа або серветки.
  • Оббивка повинна дихати. Тканина, яка не пропускає вологу, є місцем для накопичення бактерій і грибків, тому вибирайте «дихаючий» матеріал.  

 

На закінчення можна сказати, що на якість і довговічність м'яких предметів меблів безпосередньо впливає вибір тканини.

«Ywood»  дорожить своєю репутацією, тому використовує тільки якісний, довговічний, екологічно чистий матеріал від провідних виробників тканин Європи.    

 

Підписуйся