Як підібрати стільці до обіднього столу: Ywood рекомендує

Норд + Мадін Р 

 

 

Стілець - предмет інтер'єру з підвищеною відповідальністю.

Якщо вибрати його неправильно, постраждає загальна ергономіка приміщення, спотвориться дизайнерська ідея, а комфорт під час прийняття їжі десь загубиться. Тому приділіть вибору стільців і столу максимум вільного часу, а такі нехитрі правила допоможуть не помилитися на цьому шляху. 

Форма до форми

Найпростіше підбирати стільці, спираючись на форму. Якщо стіл круглий, то і стільці йому потрібні з круглою спинкою. Якщо він прямокутний або квадратний, то модель стільців варто вибрати класичну, з прямими та гострими кутами. Це не ультиматум, а спосіб полегшити задачу - збіг форм автоматично робить комплект стильним без жодних зусиль.

Для круглих столів, таких як "Бахмут", виробництва нашої фабрики «Ywood», підійдуть наші ж стільці:

  • «Одеса»;
  • «Бонн»;
  • «Бонн – 2».

До овальних «Лікіцарів» клієнти часто обирають «Соренто», «Інкерман» або «Ужгород-2».

Для квадратних столів, таких як «Тахо» і «Лінц», підійдуть стільці «Неаполь» і «Мадін Р».

Для прямокутних столів: «Амстердам», «Франкфурт» або «Монблан» ми пропонуємо стільці:

 

 

Столовый комплект 

 

 

 

Нюанси для маленької кухні

Існує кілька базових правил, що дозволяють навіть в маленькій кухні облаштувати зручну обідню зону:

  • купити стіл круглої форми (наприклад «Бахмут»), а до нього стільці з круглою спинкою – «Мадін Р» або «Одеса». Після трапези стільці можна щільно присунути до столу: завдяки повторюванню форм, вони утворюють правильну фігуру і не заважають гострими спинками;

 

 

Бахмут + Одесса 

 

 

  • не варто купувати на кухню стільці з підлокітниками: в своїй більшості їх не можна присунути до столу щільно, а значить, частина і так лімітованого простору буде вкрадена. Якщо все ж хочеться сидіти на м'якому, зверніть увагу на такі моделі, як «Лукас» або «Ванра»: вони без підлокітників, але також досить зручні за рахунок м'якої спинки і сидіння;
  • оскільки кухня - це приміщення з підвищеним ризиком появи плям, то кращим варіантом будуть моделі повністю дерев’яних стільців, або тільки з дерев’яними сидіннями, типу «Гент», «Анра» або «Полтава». Причина проста - їх можна легко відмити від будь-яких забруднень.

   Співпадіння основи

     На думку дизайнерів, стіл і стільці будуть гармонійно поєднуватися, якщо ніжки у них будуть одинаковими. В ідеалі - і за кольором, але досить і подібності матеріалів.

    Що це означає?

Якщо ніжки або ніжка вашого столу дерев'яна, йому варто підбирати в компаньйони стільці з таким же каркасом. І колір сидінь не має значення, адже вже існує загальний елемент, що об’єднує комплект.

Деталі тут теж важливі. Якщо текстура деревини добре читається, варто шукати стільці зі схожої породи. Наприклад, дубовий стіл і ясеневі стільці між собою погано дружать. Також різні породи зі схожою текстурою можна  «подружити» за допомогою тонування маслом або лаком-бейцем.

 

 

Обідній комплект для великої кімнати 

 

 

Як бути, якщо ніжки столу металеві, а стільці хочеться неодмінно дерев'яні, теплі?

 У нас є вдале рішення на цей випадок - моделі «Сігет 02» або «Мангуш». Дерево тут читається мінімально: частково завдяки превалюванню м'якої оббивки, частково - за рахунок строго геометричній формі ніжок, характерній, наприклад, для профільної труби. Більш того, якщо замовити стільці з ніжками кольору венге або в чорній емалі (а у фабрики «Ywood» є така опція), схожість з металом стане максимальною.

Вибір стільців для великих кухонь або окремих їдалень не пов'язаний з особливими обмеженнями.

Якщо простору досить, можна вільно купувати великий овальний стіл «Делі» або один із прямокутних: «Норд», «Нью Делі» або «Кельн», а до них - м'які, зручні стільці нашого виробництва

 

 

Обідній стіл з м'якими стільцями 

 

 

        І пам'ятайте не тільки про єдність форм, а ще про збіг матеріалу ніжок столу і стільців.

Підписуйся