6 причин раз і назавжди полюбити меблі з масиву деревини

 

Невеличка поправка – меблі з масиву деревини від фабрики Ювуд. Адже їх можна виготовляти по-різному. Ми ж робимо свої вироби такими, що полонять серце з першого погляду, й мають чимало переваг.

1. Висока міцність

Ми працюємо з дубовою, ясеневою та буковою деревиною, яка має наступні показники міцності:

  1. Дуб витримує 720 кг/м³;
  2. Ясен – 690 кг/м³;
  3. Бук – 670 кг/м³.

Але поки що це просто числа та слова. Аби вам легше було зрозуміти, уявіть собі дерев’яний кубик, у якого всі сторони дорівнюють 1 метру. Якщо цей кубик буде дубовим, він зможе витримати приблизно десятьох дорослих чоловіків середньої статури, 7 двокамерних холодильників чи середній столярний верстат. Ось чому ми говоримо про міцність наших виробів.

2. Унікальність

Природа – найкращий художник. На відміну від людини, вона ніколи не повторюється. Кожен сантиметр ваших меблів унікальний: малюнок вікових кілець, розташування сучків (або їхня відсутність), поєднання кольорів. Якщо хочете мати щось на 100% ексклюзивне, обирайте меблі з масиву.

3. Безпечність

Для легальної деревини (а ми використовуємо саме таку – з офіційних лісництв, з екологічними сертифікатами) не існує проблеми безпечності. В 99% випадків ділянки, де ведеться заготівля, знаходяться дуже далеко не лише від великих підприємств, а й від асфальтованих доріг. Тож цілком може бути, що наш дубовий стіл буде найбільш екологічним та безпечним виробом у вашому домі.

Для прикладу, така проблема існує для плитних матеріалів (ДСП, ДВП) – за правилами їх заборонено використовувати, якщо основне покриття чи боковий крайок пошкоджено. Адже в такому випадку існує ризик насичення повітряного простору формальдегідними смолами – вони входять до складу клейових сумішей, застосовуваних у виробництві плитних матеріалів. А ви певні, що вчасно зможете помітити таке пошкодження?

4. Позитивний вплив на атмосферу приміщень

Не всі види покриттів здатні повністю «запечатати» пори деревини. Тож, навіть перетворившись на повноцінний виріб, вона продовжує «дихати». Тобто реагувати на вологість повітря в приміщенні – всотувати вологу з повітря, коли її надто багато, а потім віддавати її назад, коли повітря стає сухим й теплим.

Ще дерево насичує атмосферний простір речовинами, що мають м’яку антибактеріальну дію – фітонцидами, дубильними речовинами, стильбенами (різновид залежить від породи). Тож меблі та облицювання з нього фактично очищують ваш дім – постійно й непомітно.

5. Відсутність терміну придатності

Меблі, виготовлені з сухої деревини й вкриті якісними сумішами, можуть зберігатися століттями без особливих проблем (це можна помітити в музеях). Критично важливі лише умови – без різких перепадів температури чи постійних «гойдалок» вологості, як це буває на вулиці. Звісно, це працює, якщо ви придбали стільці чи крісла, аби передати їх у спадок. Якщо ж ними користуватись, пошкодження різного роду з’являються невблаганно. Перевага масиву саме в тому, що у більшості випадків його можна відновити до майже ідеального стану – власноруч чи залучаючи професіоналів. Сліди ударів – зашпаклювати. Перешліфувати, щоб прибрати сліди тертя. Зняти старе покриття й полакувати чи пофарбувати заново.

6. Універсальність, поза стилями та епохами

Скільки новітніх матеріалів з’являється у світі, та жоден з них не зміг змусити людство забути про натуральну деревину. Можливо, в Україні ще не настільки відчувається пієтет у ставленні до матеріалу. Наприклад, як у США, де вартість квартири може пристойно вирости тільки через дерев’яну підлогу у гарному стані. Там же можуть буквально «полювати» за меблями відомого майстра, немов вони – якась дорогоцінна прикраса. Якісні, авторські меблі з масиву володіють талантом вживатись до будь-якого простору – ви можете безліч разів змінювати дизайн свого житла, залишаючи незмінним меблювання.

     Саме до подібного сприйняття меблів з масиву прагнемо ми, створюючи продукцію Ювуд й даючи вам можливість купувати сьогодні речі, що залишаться такими ж актуальними через декілька десятиліть.

 

Підписуйся